HKGalden吹水臺
發表文章發起投票
近排屋企發生d事....
講起我就扯火啦我家姐一路都在太古廣場一間名店做sales間店有好多有錢人同名人幫襯做了很多年,已經是senior咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既bf結婚咁多年黎我家姐好少俾人投訴而且同好多大客既關係都唔錯前排關心研去過我家姐間店幫襯不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野過左個幾星期,佢又再去間店行上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢佢就無乜反應,望一望另一堆客果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲關小姐就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣等佢揀衫我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做但佢見到關小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她咁關小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉跟住關小姐就走左人,家姐就同老闆備案老闆瞭解左情況就無再追問過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件我家姐估黎估去都淨係得失過關小姐一人總之俾老闆話左兩句又過幾日,關小姐又黎這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢點知條老西友係要點番我家姐serve.根住關小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,但怕左佢,唯有照做點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做(根本明知她玩野啦.....)又係至多俾多d折頭佢跟住佢件西裝友就鬧我家姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"我家姐話唔係,但佢照鬧鬧左十幾分鐘d同事見咁幫手,又照鬧最終打俾老闆 備案之後連收兩封warning letter早兩日接埋大信封年尾俾人炒左

睇怕我都係第一個係到post潮文下哇
Good0Bad0
2013/06/16, 11:06:15 晚上
本貼文共有 3 個回覆
此貼文已鎖,將不接受回覆
#12013/06/16, 11:54:59 晚上
引用快速引用
琴日有人post左啦
#22013/06/16, 11:55:32 晚上
引用快速引用
琴日有人post左啦

#32013/06/16, 11:58:06 晚上