HKGalden動漫臺
發表文章發起投票
劇透死全家,你認同嗎?
成日有啲人,明明講緊動畫劇情,係都要攞啲未拍到嘅嘢出嚟講
無啦啦一句「今集大雄攞咗100分未?」,真係屌你老母

又有時一齊睇戲,睇到一半講:「哎呀等陣靜香就會俾出木杉溝咗」
唔講你會死?我自己冇眼睇?使你分析劇情?你邊撚個?

有啲劇透咗重要唔認,例如話:「我冇講佢會點死喎,淨係講佢會死啫」甚至惡啲:「鬼叫你唔睇原作咩」/「套嘢都唔好睇,話俾你知等你唔使浪費時間」
真係睇到都火滾
Good2Bad1
2013/06/26, 7:06:04 晚上
本貼文共有 32 個回覆
此貼文已鎖,將不接受回覆
巨人已經比班仆街劇透晒,屌那星

呢個真係最on9
開N咁多個post黎劇透
真係屌佢老母

我巳經分唔到邊啲係真邊啲係假

至仆街係標題度劇透

我已經唔入果d 討論 post驚有人劇透,點知淨係入動物台都中招

呢度暫時無劇透撚,心情非常舒暢
#112013/06/26, 8:37:14 晚上
引用快速引用
好撚小學雞

覺得咁樣好威威
#122013/06/26, 8:39:53 晚上
引用快速引用
劇透撚好
#132013/06/26, 9:50:27 晚上
引用快速引用
最慘我未睇俺妹已經俾呢度d標題同facebook d status劇透哂

#142013/06/26, 11:00:37 晚上
引用快速引用
好撚小學雞

祝你睇乜都俾人劇透
#152013/06/26, 11:40:44 晚上
引用快速引用
承認有啲撚樣既態度係幾刻人憎,特登走去搞劇透。
但好多時都係無辦法,睇完之後講小小感想咁已經比人當左係劇透。
有啲麻煩撚自己未睇套野,但專入去人地果啲比睇完既人入去討論既POST。
再講,有時一討論動畫既內容唔多唔少點都會有少少劇透,唔通你唔比人地討論劇情?
#162013/06/27, 1:04:32 凌晨
引用快速引用
但好多時都係無辦法,睇完之後講小小感想咁已經比人當左係劇透。
有啲麻煩撚自己未睇套野,但專入去人地果啲比睇完既人入去討論既POST。
再講,有時一討論動畫既內容唔多唔少點都會有少少劇透,唔通你唔比人地討論劇情?

如果係實況post(雖然都唔會係實況 )就唔算劇透啦, 最多叫做自己劇透自已姐
但係討論既劇情唔應該超越播放既集數或者標題所標示既集數
你知啦, 世上有懶醒既原作撚
除非個post本來就討論緊原作

不過膠登仲未見過有人專登去劇透
#172013/06/27, 1:19:53 凌晨
引用快速引用

你講嗰啲有啲係自投羅網,咁又唔同講法
但係點解「一討論動畫既內容唔多唔少點都會有少少劇透」?
#182013/06/27, 1:30:44 凌晨
引用快速引用
咁似之前某位巴打話睇偵探小說會圈低兇手個名
#192013/06/27, 1:37:53 凌晨
引用快速引用

你講嗰啲有啲係自投羅網,咁又唔同講法
但係點解「一討論動畫既內容唔多唔少點都會有少少劇透」?

例如你睇左新一集《革命機》,然後講左一大埋某女角死老豆之類好棲涼,咁睇到你講野既人都會知原來果個女角係今集會死老豆
#202013/06/27, 3:01:25 凌晨
引用快速引用
秒後自動載入第3
上一頁下一頁
發表文章發起投票